• Nalaten aan wie het meest nodig heeft via een "erfenissprong"

  generation skipping

  Generation skipping of beter te verstaan ‘een erfenissprong’ brengt niet alleen fiscale voordelen met zich mee. Het kan er ook voor zorgen dat je kan nalaten aan wie het meest nodig heeft.

 • Eigenhandig geschreven testament

  testament schrijven

  Kan ik mijn testament volledig zelf schrijven of moet er toch een notaris ingeschakeld worden?

 • (On)zin van een uitvaartverzekering

  sparen voor begrafenis

  “Het is al erg genoeg dat u komt te overlijden”. Met deze gedachte lijkt het in vele situaties aangeraden een uitvaartverzekering af te sluiten en uw nabestaanden een hoop emotionele en financiële kopzorgen te besparen rond de uitvaart !! 

 • Nieuw samengestelde gezinnen en erfrecht

  nieuw samengesteld gezin

  Tegenwoordig bestaan veel gezinnen uit partners met kinderen uit een ander huwelijk. Hoe zit het nu wanneer één van de partners komt te overlijden? Erven de kinderen alles of komen de stiefkinderen ook in aanmerking? 

 • Wat is een globale erfovereenkomst? En vooral, wat is het niet?

  verdeling geld

  De term ‘globale erfovereenkomst’ doet vermoeden dat het een overeenkomst betreft over wie wat krijgt na uw overlijden. Wel, dat is het niet! Wat is het dan wel? 

 • Het huwelijkscontract in het wettelijk stelsel

  huwelijkscontract

  U bent gehuwd in het wettelijk stelsel , maar jullie willen elkaar meer beschermen? Dé oplossing voor u kan liggen in een huwelijkscontract met 'langst leeft al heeft'-beding (verblijvings-) of een keuzebeding.